Pranik Şifa Nasıl Çalışır
MCKS Pranik Şifa’nın arkasındaki Temel Kavramlar
Pranik Şifa insan bedeninin bütünü üzerine yapılandırılır. Fiziksel beden aslında iki bölümden oluşur: görünen fiziksel beden ve biyoplazmik beden olarak adlandırılan görülmemiş ya da görünmeyen fiziksel bedendir. Görünen fiziksel beden insan bedeninin gördüğümüz, dokunduğumuz ve daha çok haberdar olduğumuz bölümüdür. Biyoplazmik beden görünen fiziksel bedene nüfuz eden ve on ya da on iki buçuk santim ötesine uzanan ışıldayan görünmez enerji bedenidir. Pranik Şifa fiziksel beden ve enerji bedeninin (ya da aura) arasındaki bağlantı prensibini temel alır. Biri diğerini takip eder.
Pranik Şifa fiziksel bedenin bütününü iyileştirmek için Prana (ayrıca çi ya da ki ya da yaşamal enerji olarak da bilinir) kullanır. Prana bedeni hayatta ve sağlıklı tutan yaşamsal enerji ya da yaşam gücüdür. Kişinin sahip olduğu prana miktarı bedenin ne kadar hızlı iyileşeceğini belirler. Bundan ötürü kişinin bedeninde etkilenmiş bölgelerindeki yaşam gücünün artırılması bedenin kendini iyileştirme mekanizmasını geliştirir.
Pranik Şifada iyileşme sürecini hızlandırmak için enerji bedeni (özellikle rahatsızlık/hastalık tarafından etkilenmiş bölgelerde ve çakralarda) üzerinde çalışırız. Enerji bedeni üzerinde sistematik olarak çalışarak bedenin doğuştan gelen yeteneği olan iyileştirmeyi hızlandıran ve destekleyen yeni bir yapı oluşturulur.
Prana nedir?
Prana, “yaşam-gücü” anlamına gelen sanskritçe bir kelimedir. Prana bedeni sağlıklı tutan ve iyi sağlık halini devamını sağlayan görünmez bir biyo-enerji ya da yaşamsal enerjidir. Prana kavramı Kadim Hindistana özgü değildir ve tüm dünyada birçok gelenekde bulunur.
- Akupunkturda, Çinliler sübtil enerjiyi “Çi” ya da “Qi” olarak adlandırılır. “Çi” ya da “Qi” kavramı Tai chi ve Qigong için temel teşkil eder.
- Japonlar süptil enerjiyi “Ki” olarak adlandırılır. “Ki” kavramı Aikido ve Reiki’nin temelini oluşturur.
- Eski Ahitte bu enerji “Ruah” ya da Nephesch (tam olarak Yaşamın Nefesi) olarak adlandırılır.
- Yunancada bu enerji Pneuma olarak adlandırılır.
- Polinezya dilinde buna Mana denir.
Prana’nın üç ana kaynağı güneş, hava ve topraktır. Bununla birlikte bitkiler, ağaçlar, yiyecekler ve sebzeler de değişik prana formaları sağlar.
Prana yeni çağ, büyülü ve erileşemez bir kavram değildir. Aslında prana, çi ya da yaşam-gücü maddenin bir halidir. Bununla birlikte “Prana” katı, sıvı ve gazdan çok daha sübtildir. Onun sübtil doğası enerjiyi olağan duyular için anlaşılmaz kılar. Bununla beraber uygun farkındalık ve eğitim ile prananın varlığını hissetmek, görmek ve deneyimlemek mümkündür. Temel Pranik Şifa atölyesinin daha ilk saatinde öğrenciler pranayı görebilir, hissedebilir ve deneyimleyebilir!
İnsan Bedeninin Yapısı
İnsan bedeni aslında iki bölümden oluşur, görünür fiziksel beden ve görünmez fiziksel beden (ki biyoplazmik beden ya da aura olarak da adlandırılır). Bu biyoplazmik beden görünen fiziksel bedene nüfuz eden ve on ya da on iki buçuk santim ötesine genişleyen görünmeyen, parıldayan enerji bedenidir. Bu enerji bedeni bazen Eterik Beden olarak da adlandırılır. Bilimsel deliler enerji bedeninin varlığını ve onun fiziksel bedenin sağlığı ve iyi hali ile ilişkisini somut olarak kanıtlar. Ünlü Rus bilim adamı, Semyon Kirlian, tarafından gerçekleştirilen bilimsel deneyler, ultra-hassas fotoğraflama işlemi insanların, hayvanların fiziksel bedenlerinin ve bitkilerin etrafında renkli, yayılan bir enerji alanının olduğunu gösterdi.
Bu biyoplazmik beden fiziksel bedenin kalıbını ve planını içerir, yaşam enerjisini emer ve bunu organlara ve bezlere dağıtır. Biyoplazmik beden ayrıca bedenin birçok bölümüne prana akışını düzenleyen enerji merkezlerini de içerir. Bu enerji merkezlerine çakra adı verilir. Biyoplazmik beden de prananın uygun şekilde işleyişi iyi sağlık ve canlılığın devamı olarak kendini ortaya koyar. Karşılık gelme yasasına göre bu enerji alanını etkileyen fiziksel bedeni de etkileyecektir. Hastalıklar fiziksel bedende rahatsızlık olarak ortaya çıkmadan önce enerji alanında enerjitik bozulmalar olarak ortaya çıkar.
Pranik Şifa pranayı kullanarak biyoplazmik bedeni iyileştiren kadim bir sanat ve bilimdir. Pranik Şifa bu doğal yaşam gücünü ve biyoplazmik bedeni etkisi altına alarak daha sağlıklı bir fiziksel beden meydana getirir.
Pranik Şifa’nın arkasındaki Temel Prensipler
Pranik Şifa iki ana prensip üzerine temellendirilmiştir. Bu prensipler:
-
- Kendini İyileştirme Prensibi:Bu prensip bedenin doğuştan gelen belli bir derecedeki kendini iyileştirme yeteneğinden bahseder. İlaçlar, Doktorlar, Terapistler ve Şifa uygulayıcıları sadece bu doğuştan gelen yeteneği hızlandırarak sürece destek olurlar.
- Yaşam Gücü Prensibi: Yaşamın var olması için, bedenin prana, çi ya da enerjisinin olması şart. Araba için benzin ne ise, prana ya da enerji de beden için odur. Bu prana iyileşme sürecini hızlandırmak için aktarılabilir ve yö
Pranik Şifa bu doğal yaşam gücünü ve biyoplazmik bedeni etkisi altına alarak daha sağlıklı bir fiziksel beden meydana getirir. Kimyada, elektrik enerjisi bazen kimyasal reaksiyon hızını artırmak için katalizör olarak kullanılır. Işık kimyasal reaksiyonu etkileyebilir. Aynı şekilde, Pranik Şifada, prana insanın doğal iyileşme sürecindeki belli reaksiyonları hızlandırmada bir katalizör görevi üstlenir. Pranik Şifa fiziksel bedenin etkilenmiş bölgesinde yaşam gücü ya da yaşamsal enerjinin artırılmasıyla iyileşme sürecinin hızlandırılması prensibi ile çalışır. Pranik Şifa ayrıca enerji bedenindeki çakraların düzgün çalışmasını da etkiler, ki bunlar sonuç olarak iyi sağlık halinin devamı için biyoplazmik bedendeki yaşam gücünün düzgün devir daiminden sorumlulardır.
Pranik Şifadaki Adımlar
Pranik Şifada iki esas adım vardır: prana ya da yaşamsal enerji ile hastanın biyoplazmik bedenini temizleme ve enerjilendirme. Bu etkilenmiş çakra ve hastalanmış organdan hastalıklı biyoplazmik maddeyi uzaklaştırmak ya da temizlemek ve onları yeterli prana ya da yaşamsal enerjiyle enerjilendirerektir, bu şekilde şifa tamamlanır. Bu iki esas adım Pranik Şifanın en temelidir. Temizleme ve enerjilendirmenin temel prensibi bedende açıkça ortaya konmuştur çünkü beden kullanılmış hava ya da karbondioksiti nefes vererek temizlenir ve taze hava ya da oksijeni nefes alarak enerjilenir. Fiziksel beden tasviye sistemi ile kendini temizler ve düzgün gıda ile enerjilendirir.
-
- Temizleme:Temizleme tüm vücutta veya etkilenen kısım veya kısımlardaki canlılığını yitirmiş hastalıklı biyoplazmik maddenin uzaklaştırılması ve tıkanmış biyoplazmik kanalların temizlenmesi için gereklidir. Bu, önce çok kirli bir zemini süpürüp ardından inatçı kirleri temizlemek ve çıkarmak için sabun ve su veya temizlik kimyasalı eklemek gibidir. Biyoplazmik vücut normalleşene kadar tüm süreç tekrar tekrar tekrar edilebilir. Temizlemeden enerji vermek, taze kahveyi bayat kahveyle dolu bir bardağa dökmeye benzer. Bu yaklaşım yavaş ve oldukça savurgandır. Ayrıca, temizlik yapılmadığında hasta radikal bir reaksiyona maruz kalabilir. Radikal tepki, vücudun durumunu düzeltmek ve normalleştirmek için attığı sert adımlar anlamına gelir. Bu genellikle ağrılı ve rahatsız edicidir ve başlangıçta kötüleşen bir durum olarak ortaya çıkabilir. Bu radikal reaksiyon oldukça gereksizdir ve ö
- Enerjilendirme:Enerji verme, basitçe, canlılığını yitirmiş hastalıklı biyoplazmik maddenin taze ve sağlıklı Pranik enerjiyle değiştirilmesi sürecidir. Taze Prana, insan vücudunun doğal iyileşme sürecinde yer alan belirli reaksiyonları hızlandırmak için katalizör görevi görür.
Bununla birlikte, Pranik Şifa, ortodoks tıbbın yerini almayı değil, onları tamamlamayı ve geliştirmeyi amaçlamaktadır. Geleneksel tıbbi tedavi Pranik Şifa ile tamamlandığında, iyileşme hızının üç ila dört kat arttığı sıklıkla görülmüştür.
Pranik Şifa, Maneviyatın Bilimle harmanlanmasıdır
MCKS, bilime dayalı bir iyileşme sürecinin hem spesifik hem de tekrarlanabilir olması gerektiğini anladı. Pranik Şifa bir bilim olarak kabul edilir, çünkü şifanın neden işe yaradığına dair ilkeler ve şifanın nasıl çalıştığına ilişkin mekanizma da açıkça ifade edilip açıklanmıştır. Ayrıca, tüm teknikler, öğrencinin dersten ayrıldıktan hemen sonra uygulayabilmesi için atölye çalışmaları sırasında uygulanmaktadır.
Eski zamanlarda şifa, bir bilimden çok bir sanat olarak görülüyordu; ve köklü ilkelere, tekniklere ve protokollere sahip bir şifa teknolojisini kadim şifa yöntemleri arasında bulmak genellikle zordur. Usta Choa Kok Sui’nin, prosedürleri takip edenlerin beklenen sonuçları elde edebilmesi amacıyla Pranik Şifayı prensipleri, teknikleri ve adımları olan bir bilim olarak kavramsallaştırma araştırması 20 yıldan fazla vaktini aldı. Sonuçların tutarlı ve tekrarlanabilir olup olmadığını doğrulamak için çeşitli sağlık sorunları ve rahatsızlıkları olan gerçek hastalar üzerinde deneyler yapıldı. Pranik Şifa, bir yemek kitabı yaklaşımıyla çalışır. Her rahatsızlığın kendine özgü bir dizi enerji modeli vardır.
Pranik Şifada MCKS böylece her bir rahatsızlığı ele almak için bir dizi protokol bulabildi. Pranik Şifa bu anlamda bir bilimdir, çünkü bu bilgiyle donatılmış kişiler tarafından uygulandığında benzer beklenen sonuçlara yol açabilecek adım adım bir formül ve prosedür sunabilir. Bugün Pranik Şifa denenmiş, test edilmiş ve sonuçları birçok kez tekrarlanmış protokoller içermektedir. Daha da önemlisi, herkes öncesinde herhangi bir şifa deneyimi olmadan Pranik Şifayı öğrenebilir ve kullanabilir.
Herkes İyileştirmeyi Öğrenebilir
Herkesin ağrıyı iyileştirme ve hafifletme konusunda doğuştan gelen bir yeteneği vardır. Kişinin bir duru-görür olarak doğması veya doğuştan gelen herhangi bir özel iyileştirme gücüne sahip olması gerekmez. Tek gereken, belirli bir miktar konsantrasyon, kararlılık ve en çok da iyileştirme isteğidir. İyileştirmeyi öğrenmek, bisiklete binmeyi veya piyano çalmayı öğrenmekten daha kolaydır.
Bir kişi çok kısa sürede etkili bir şekilde iyileştirmeyi nasıl öğrenir? Temel kurslarda, enerjitik beden ve çakraların (veya enerji merkezlerinin) belirli işlevleri hakkında kapsamlı bilgi edineceksiniz. Tarama tekniklerini öğreneceksiniz (auradaki enerjisel dengesizlik alanlarını belirleme); temizleme (sağlıksız veya hastalıklı enerjinin vücuttan uzaklaştırılması); ve enerjilendirme (vücudun doğuştan gelen iyileştirme yeteneğini hızlandırmak için pranik enerji sağlamak). Ayrıca Pranik Şifa, öğrenciye şifa için adım adım bir yemek kitabı yaklaşımı sağlar.