Boşluk için Pranik Şifa
İnsanlar olarak hayatımızın çoğunu sağlık, mutluluk, başarı, sevgi dolu ilişkiler, şöhret, büyüklük, para ve refah peşinde koşarak harcarız. Bu şeylerin hiçbirinde temelde yanlış bir şey yoktur ve bu hedeflere ulaşmak hayatı tatmin edici kılar. Ancak, bu hedeflerin birçoğuna ulaşanlar oldu, ancak yine de bir şeylerin eksik olduğunu hissediyorlar. Çoğu zaman bir “boşluk” ya da geçecekmiş gibi gözükmeyen bir huzursuzluk hissi vardır. Sanki tamamlanmış hissetmemizi engelleyen bir şey eksik. Genellikle mutsuzluk, yorgunluk, depresyon ya da bir çıkmaza saplanıp kalmakla karıştırılır. Pek çok insan, sırf bu aktivitelerin içlerinde hissettikleri garip, açıklanamaz boşluğu giderip gidermediğini görmek için dışarı çıkıp çılgın tatiller yapacak ya da bir milyon yıl asla denemeyecekleri şeyleri deneyecek. Ama boşluk hala duruyor. Başarının sizi mutlu edeceğini düşünen birçok kişi var. Güzel bir iş, dolgun bir maaş çeki, lüks arabalar ve şöhret. Ama bunlar da aynı zamanda insanları mutlu ediyor mu? Ünlü Hollywood aktörü Jim Carrey bir keresinde şöyle demişti: “Bence herkes zengin ve ünlü olmalı ve hayalini kurduğu her şeyi yapmalı ki, cevabın bu olmadığını görsünler.”
Hiç böyle hissettin mi? Eğer öyleyse, o zaman tek değilsin. Her şeye sahip gibi görünenler var – sağlık, sevgi dolu bir aile, sadık arkadaşlar, tüm maddi konforlar, bol para ve başarı. Yine de kendilerini eksik hissediyorlar. Ayrıca, duygularını veya mutsuzluklarını, depresyonlarını hafifletmelerine veya hissettikleri boşluğu getirip bunun için yardımcı olacak Pranik Şifa tedavisi arayan milyarderlerle de karşılaştık. Neyin eksik olduğunu bir türlü anlayamıyorlar. Ancak bu, Master Choa Kok Sui‘nin belirlediği ve anladığı bir şeydir. Bu boşluk hissine köprü olabilecek tek şey var. Bu, maneviyattır.
Neden Maneviyata ihtiyaç duyarız?
Üstad Choa Kok Sui’nin öğretilerinin güzelliği, karşılaştığımız sorunları ele almanın ve bunlara çözüm bulmanın bizim için çok daha kolay olmasıdır. Boşluk sorunu bir istisna değildir. Cevap ve açıklama basit bir satırda yatıyor.
Sen ruhsun ve beden değil.
Bu kadar basit. Bir önceki sefer kaçırmış olmanız ihtimaline karşı bunu tekrar belirtelim.
Sen ruhsun, beden değil.
Çoğu insan sadece fiziksel beden tarafından zevk alınabilecek şeylere odaklanır. Bu, daha fazla eşya, alet, maddi mülk, şöhret, statü ve hatta iyi fiziksel sağlık şeklindedir. Genellikle yaşamları ile nereye gittikleri ile ilgili bir kafa karışıklığı hissi, depresyon ve özgüven eksikliği ile ilgili olan orta yaş krizi olarak adlandırılan birçok orta yaşlı bireyle karşılaşılır.
Fiziksel dünyada sağlık, başarı ve mutluluk ararken, içimize bakmadığımız için gerçek sağlık, başarı ve mutluluğun ne kadar yakın olduğundan çoğu zaman habersiziz. Pek çok durumda içe bakma konusundaki ilgimiz, örneğin feci bir maddi kayıp ya da yakın birinin ölümü gibi açıklanması zor bir talih ya da trajedi gibi bir yaşam kriziyle uyanır. Bu farkındalığa nasıl ulaştığımıza bakılmaksızın, hepimizin içinde bu içsel huzura ve sağlığa erişmek için Ruhumuzla temasa geçmek için “kaynağa geri dönme” ihtiyacı vardır.
Sağlıklı ve başarılı olmak güzel olsa da, her şey söylendiğinde ve yapıldığında, vücudunuzdan ayrıldıktan sonra yanımıza alabileceğimiz hiçbir malzeme yoktur. Bu yüzden nihayet maneviyata ihtiyaçları var. Günümüzün söylediği gibi: “Nihayet meditasyona ihtiyacınız var çünkü Google tüm cevapları vermiyor.”
Ek olarak, MCKS hizmet yapma gereğini de güçlü bir şekilde vurguladı. Hizmet, ruhsal gelişimimizin bir tezahürüdür ve başkalarına yardım etmeden içsel tatmin ve huzuru deneyimlemeyiz.
Nasıl İçsel Tatmin Hissedebilirim?
Dünyada bu boşluğu ve huzursuzluğu hisseden birçok insan var. Temel Pranik Şifadan başlayarak hemen hemen her MCKS atölyesinde (istisnasız) maneviyat ve manevi yaşamın vurgulanmasının nedeni budur. Manevi gelişimleri konusunda ciddi olanlar için, MCKS ayrıca Yüksek Ruh ile Birliğe Ulaşmak, Arhatik Yoga ve İnsanın Ruhsal Özü, Hinduizm’in İçsel Öğretileri Açıklanıyor, Budizm’in İçsel Öğretileri Açıklanıyor, Hıristiyanlığın İçsel Öğretileri Açıklanıyor, OM Mani Padme Hum gibi diğer manevi seminerler de dahil olmak üzere çok sayıda atölye çalışması düzenledi. MCKS’nin Ruhsal Atölyeleri, gerçekte kim olduğumuzu anlamamıza ve büyüklüğümüzü nasıl tezahür ettirebileceğimizi yardımcı olmak için oluşturuldu.
Peki, kendi ruhsal yolculuğunuza nasıl başlarsınız? Yollardan biri, şifa tekniklerini öğrenmek bunları kendileri ve başkaları üzerinde uygulamak için yoğun ve sistematik bir yaklaşım sağlayan iki günlük giriş niteliğindeki Temel Pranik Şifa Atölyesidir.
Enerji şifası konulu bir atölyenin neden ruhsal yoldaki yolculuğunuza başlamanın bir yolu olduğunu merak edebilirsiniz. Pranik Şifa, “sadece” bir şifa yönteminden çok daha fazlasıdır. Pranik Şifa aslında ruhsallığa giden bir köprüdür. Yeni ufuklar açar. Pranik Şifayı anlamakla, bilincimiz genişler ve kendimize ve çevremizdeki dünyaya bakış açımızı dönüştürür. Bir kez her yeri kaplayan ancak çıplak gözle görülemeyen süptil enerjiyi anladığınız ve deneyimlediğiniz zaman, ruh (ki bu saf enerjiden yapılmış bir varlıktır) gibi daha ezoterik ve mistik olan kavramları anlamak ve ilişkilendirmek daha kolay hale gelir. Bu anlamda Pranik Şifa, ruhun büyümesi için bir köprüdür. Pranik Şifa, iç dünyalara açılan bir kapı açar. Pranik Şifa, 21. yüzyılın yogası olan Arhatik Yoga‘da öğretilen daha yüksek ruhsal uygulamalara ve tekniklere giden basamaktır.